AcasăOldPlanor disparut. S-a declansat o ampla operatiune de cautare a pilotului aparatului...

Planor disparut. S-a declansat o ampla operatiune de cautare a pilotului aparatului de zbor!

Un planor pilotat de un barbat despre care se stie ca are o experienta indelungata in zbor a disparut fara urma. In cautarea barbatului au plecat mai multe avioane de mici dimensiuni, dar si elicoptere. Totodata, si la sol exista echipe de specialisti care incearca sa dea de urma pilotului despre starea caruia nu se stiu foarte multe informatii.

Din datele facute publice vineri, de catre reprezentantii Ministerului de Interne, reiese faptul ca disparitia planorului la carma caruia se afla un barbat in varsta de 56 de ani, pe care specialistii il descriu a fi un pilot „cu mare experienta”, a fost anuntata de ROMATSA in cursul serii trecute, respectiv in jurul orei 21.50, in conditiile in care planorul decolase in jurul pranzului, din zona Arodromului Ghimbav, dar intre timp nu s-a mai intors la baza.

E important de precizat si faptul ca pilotul care decolase in jurul orei 12.30 de la aerodromul amintit plecase intr-un zbor privat, in zona Postavarul, situata intr-o zona inalta, din Predeal – judetul Brasov.

Odata anuntat cazul, specialistii au incercat sa dea de urma barbatului si a aparatului de zbor, fiind alertate autoritatile din judetele invecinate. Pana la aceasta ora, insa, acest lucru nu s-a intamplat.

Polotul avea asupra sa un telefon mobil, pe care a fost apelat in mai multe randuri, fara sa se primeasca un raspuns. Totodata, in cursul noptii trecute, s-a incercat localizarea semnalului telefonului, in vederea limitarii unui perimetru de cautare, se mai arata in comunicatul ministerului.

Vineri dimineata, la operatiunea de cautare au participat mai multe elicoptere, doua ale MAI, precum si trei ale Ministerului Apararii, dar si trei avioane apartinand aeroclubului din Brasov. Cautarile nu se desfasoara, insa, doar la nivel aerian, ci si la sol. Mentinand legatura cu echipajele de zbor, mai multe echipe formate din oameni ai legii, pompieri, precum si salvamontisti si jandarmi au luat la periat mai multe zone, in speranta ca vor da de urma pilotului disparut, pentru a-l recupera.

sursa foto: radioresita.ro

author avatar
Cristina Stefan
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger