AcasăOldPilotul planorului disparut inca nu a fost gasit. Cautarile continua si duminica

Pilotul planorului disparut inca nu a fost gasit. Cautarile continua si duminica

La patru zile de cand a fost vazut ultima data, decoland cu planorul de pe Aerodromul de la Chimbav, pilotul in varsta de 56 de ani inca nu e de gasit, in ciuda fortelor impresionante mobilizate in cautarea sa. In aceasta ultima zi a saptamanii, nu mai putin de 900 de oameni participa la operatiunea menita sa de ade urma barbatului, descris drept un specialist in materie de zbor.

Desi politistilor, pompierilor, militarilor, jandarmilor si salvamontistilor, precum si elicopterelor apartinand Ministerului de Interne si al Aparariii s-au alaturat, intre timp, si padurari, multi voluntari, reprezentanti ai unui club de offroad, dar si aeronave apartinand Aeroclubului Romaniei nu s-a reusit inca sa se dea de urma barbatului disparut pe 6 august, in ciuda zvonurilor aparute in cursul zilei de vineri, cum ca ar fi fost gasit aparatul de zbor, dar care s-au dovedit a fi doar piste false.

Autoritatile au primit poze cu un planor in zbor, facute chiar in zoua disparitiei pilotului

Specialistii au si un indiciu nou fata de zilele precedente, care le-ar putea fi de folos. Mai precis, o serie de poze facutae de un martor, despre care se crede ca ar fi suprins chiar planorul disparut, undeva in judetul Brasov. „Totodata, avand in vedere ca sambata echipele de salvatori au primit din partea unui cetatean mai multe fotografii realizate in ziua de joi, in judetul Brasov, care surprindeau un planor aflat in zbor, pentru verificarea zonei respective, astazi (duminica-n.r) vor avea loc mai multe cautari terestre si aeriene, inclusiv cu ajutorul unor parapante si motoparapante, care pot zbura la joasa inaltime”, anunta MAI, intr-un comunicat.

Asadar, duminica, ampla operatiune de cautare a fost extinsa si mai mult, cat sa cuprinda si judetul Buzau, asta in conditiile in care, in cursul zilei trecute, au fost verificate arii intregi de pe raza altor patru judete – Brasov, Prahova, Arges si Dambovita. A crescut si numarul fortelor care participa la cautari. Astfel ca nu mai putin de 900 de reprezentanti ai MAI, MApN, precum si de la Salvamont si Directiile Silvice din judetele mentionate, dar si un numar semnificativ de voluntari spera sa dea cat mai rapid de urma pilotului. Mai mult, se continua cautarile si la nivel aerian, de aceasta data cu cinci elicoptere ale ministerelor amintite si tot atatea avioane ale Aeroclubului Romanei.

Va amintim ca pilotul a plecat, joi in jurul pranzului, in ceea ce s-a anuntat a fi un zbor de agrement, in zona Postavarul. Observand ca nu se mai intoarce la baza, in jurul orei 21.50, reprezentantii ROMATSA au anuntat disparitia planorului pilotat de barbatul in varsta de 56 de ani, astfel ca s-a dat alarma si s-a pornit in cautarea sa.

sursa foto: ziarulargesu.ro

author avatar
Cristina Stefan
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger