AcasăOldPeste 70 de turisti -multi dintre ei copii, coborati cu elicopterele, dupa...

Peste 70 de turisti -multi dintre ei copii, coborati cu elicopterele, dupa ce au ramas blocati la Balea Lac

sursa foto: facebook/Departamentul pentru Situatii de Urgenta - ISU SIBIU

Operatiune de salvare la inaltime, la propriu, in judetul Sibiu.

sursa foto: facebook/Departamentul pentru Situatii de Urgenta - ISU SIBIU

UPDATE: Toti cei 72 de turisti au fost coborati, in siguranta, cu elicopterele, de la Balea Lac, in zona localitatii sibiene Cartisoara, unde ii asteptau reprezentanti ai SMURD, gata sa ii preia si sa le evalueze starea de sanatate.

 

 

–-

Cei peste 70 de oameni ramasi blocati, inca de seara trecuta, la peste 2.00 de metri altitudine, pe platoul de la Balea Lac, ca urmare a faptului ca telecabina -unica modalitate de transbordare a turistilor- a devenit nefunctionala, urmeaza sa fie preluati de doua elicoptere si coborati la baza muntelui.

sursa foto: facebook/Departamentul pentru Situatii de Urgenta - ISU SIBIU

Mai exact, este vorba despre 72 de persoane, 34 dintre ele copii. Toti ajunsesera in zona platoului Lacului Balea ca turisti, pentru a se bucura, cel mai probabil, de zapada depusa in zona, in urma ninsorilor cazute in Muntii Fagaras in ultimele zile. Doar ca excursia lor s-a prelungit nedorit, in urma unui incident neprevazut. Mai exact, telecabina din zona s-a stricat. Si cum nu se stie cat timp va mai dura pana sa poata fi reparata, specialistii in situatii de urgenta au luat decizia de a-i cobori pe toti acesti turisti cu ajutorul a doua aparate de zbor ale Inspectoratului de Aviatie.

telecabina

Interventia urmeaza sa se desfasoare in intervalul imediat urmator. Iar, odata ce vor fi preluati, pe rand, de la Balea Lac, cu elicopterele trimise in ajutorul lor, oamenii vor ajunge la Cartisoara unde, potrivit Departamentului pentru Situatii de Urgenta, pompierii de la ISU Sibiu s-au ocupat sa le asigure turistilor conditii de preluare cat mai bune. Acestia din urma au instalat un cort in care exista un sistem de incalzire si in interiorul caruia cei 72 de turisti vor fi supusi unor evaluari medicale. In cazul in care situatia o impune, specialistii in situatii de urgenta sunt pregatiti sa transporte la spital persoanele care ar putea avea probleme de sanatate, cu ajutorul unor autospeciale de prim-ajutor.

sursa foto: Facebook/departamenturgente

author avatar
Cristina Stefan
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger