AcasăOldPeste 20 de perchezitii la traficanti de etnobotanice, urmate de audieri

Peste 20 de perchezitii la traficanti de etnobotanice, urmate de audieri

Actiune de amploare, marti, menita sa destructureze un grup de persoane despre care oamenii legii spun ca au suspiciuni ca s-ar fi ocupat cu vanzarea de etnobotanice.

Atat procurorii DIICOT din Brasov, cat si politistii specializati in Combaterea Criminalitatii Organizate din judetul mentionat au iesit, in prima parte a zilei, pe teren, pentru a face nu mai putin de 26 de perchezitii. Vizate sunt persoane despre care procurorii DIICOT anunta, intr-un comunicat, ca s-ar fi ocupat cu vanzarea unor droguri de risc, dar si a unor substante cu efecte psihoactive, in acest ultim caz reteaua avand, spun procurorii, recruti atat in orasul Brasov, cat si in Codlea.

Despre substanţele psihoactive in cauza, procurorii spun ca ar fi fost cumparate de pe site-uri britanice „destinate experimentelor chimice, unde produsele ce erau comercializate aveau specificatii clare de interdictie pentru consumul uman”. Doar ca membrii gruparii in cauza ar fi ignorat aceste aspecte si ar fi fabricat ‘etnobotanice’ inclusiv cu toluen, acetona sau soda caustica, din cate mai spun procurorii. „Produsul finit obţinut probabil prin fierbere se folosea pentru a stropi fragmente vegetale neutre (plante) iar ulterior era comercializat spre consum cu toate ca acesta prezenta un grad ridicat de risc pentru sanatate”, mentioneaza reprezentantii DIICOT, care amintesc si faptul ca, urmare a consumului unor astfel de ‘preparate’, mai multi oameni, indeosebi adolescenti, au ajuns la spital, pe mana medicilor.

La finele perchezitiilor, 25 de persoane urmeaza sa fie condusi la sediul procurorilor DIICOT din Brasov, pentru a fi audiate.

80 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger