AcasăOldPeste 20 de perchezitii in Capitala si 10 judete, la persoane care...

Peste 20 de perchezitii in Capitala si 10 judete, la persoane care ar fi falsificat carduri bancare

Inca din dimineata primei zile a spatamanii, oamenii legii au iesit pe teren, pentru a face o serie de verificari. Vizati sunt mai multi suspecti de fraude de natura informatica, dar si de spalare de bani.

Actiunea apartine politistilor brasoveni specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii DIICOT si se desfasoara cu sprijinul SRI, dar si al jandarmilor din Covasna si consta in efectuarea a 25 de perchezitii in Capitala si judetele Covasna, Vrancea, Braila, Buzau, Bacau, Olt, Arad, Timis, Iasi, Vaslui. Verificarile sunt facute in vederea destructurarii unei grupari infractionale organizate, pe care reprezentantii legii ii suspecteaza ca ar fi savarsit fraude informatice si ar fi accesat in mod ilegal sisteme informatice.

Din cate mentioneaza BCCO Brasov, intr-un comunicat, ancheta desfasurata pana in prezent in acest caz a scos la iveala faptul ca, „in perioada 2013-2015, cei in cauza ar fi falsificat carduri bancare si ar fi efectuat retrageri neautorizate, cu precadere din state ale comunitatii europene (Marea Britanie, Franta, Spania, Norvegia, Elvetia, Republica Moldova), insa si din tari precum Columbia, Argentina, Thailanda si Coreea de Sud”, dar si ca, prin intermediul unor echipamente montate pe bancomate, ar fi fost obtinute date confidentiale de pe aproape 7.000 de carduri.

Ulterior perchezitiilor, nu ami putin de 22 de persoane urmeaza sa fie duse, pe baza de mandat, la sediul DIICOT din Covasna, pentru a fi audiate de anchetatori in acest caz in care, din cate mentioneaza oamenii legii, prejudiciul cauzat ar fi de 40.000 de dolari.

116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger