AcasăOldPeste 1.350 de oameni, doua drone, dar si elicoptere si avioane il...

Peste 1.350 de oameni, doua drone, dar si elicoptere si avioane il cauta, luni, pe pilotul disparut

Au trecut cinci zile de cand a fost zarit ultima oara, decoland cu planorul de pe un aerodrom brasovean. De atunci nu exista nicio veste concreta despre starea pilotului in varsta de 56 de ani, cautat la acest moment de peste o mie de persoane, atat la nivelul solului, cat si din aer, cu elicoptere, avioane si, mai nou, doua drone. Acestea din urma pot aduce informatii utile specialistilor, din zone foarte greu accesibile, in care s-ar putea afla persoana disparuta.

Trebuie precizat faptul ca luni aceste cautari au fost extinse si mai mult, fiind cuprinse alte trei judete- Harghita, Covasna, dar si Bacau, dupa cum anunta MAI. Si, pe langa pozele care au ajuns la autoritati, facute de un turist, joi, in munti, cu un planor despre care se prea poate sa fie cel cautat de zile intregi, echipele pornite pe urmele barbatului in varsta de 56 de ani mai urmeaza o pista, dupa ce seara trecuta au mai primit o informatie, pe care vor sa o verifice la fata locului.

„Printre traseele de cautare stabilite pentru astazi (luni-n.r) a fost inclusa si zona Poiana Tapului, Valea Sipa unde, in cursul serii trecute, a fost primita informatia din partea unor voluntari ca ar fi fost observate posibile resturi care ar putea apartine planorului cautat. Primele cautari in zona respectiva s-au efectuat aseara pana spre miezul noptii si au fost reluate astazi (luni-n.r)”, precizeaza Ministerului de Interne.

Totul in conditiile in care la operatiunea masiva de cautare participa, de vineri incepand, angajati ai MAI, padurari, salvamontisti, precum si voluntari. Cu totii au sperat sa dea cat mai repede de pilot, pentru a-l ajuta sa revina in mijlocul celor dragi. Doar ca, in ciuda eforturilor lor, a faptului ca au urmat diferite piste si au verificat perimetre intregi, de pe raza mai multor judete- Brasov, Prahova, Buzau, Arges, Dambovita si Sibiu- pana la acest moment specialistii nu au reusit sa dea de urma pilotului si nici a aparatului de vor cu care plecase intr-o calatorie privata.

Cat priveste numarul fortelor detasate pe teren, la ordinul vicepremierului, care a dispus suplimentarea acestora, acesta depaseste 1.350 de oameni -pompieri, jandarmi, salvamontisti, politisti, militari, padurari si voluntari ai serviciilor pentru situatii de urgenta. Cu totii au iesit pe teren, si, folosind cele 218 mijloace tehnice puse la dispozitie, pentru a se putea deplasa pe teren, dar si 11 aparate de bor, dintre ele sapte elicoptere ale ministerelor de Interne si al Apararii, precum si patru avioane ale Aeroclubului Romaniei, dar si doua drone.

author avatar
Cristina Stefan
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger