AcasăOldPericolul de inundatii se mentine in sapte judete: Codul rosu, extins si...

Pericolul de inundatii se mentine in sapte judete: Codul rosu, extins si preungit pana vineri!

Situatia se mentine grava. Locuitorii judetelor afectate de inundatii, care sperau ca vremea se va mai imbunatati, iar pericolul care s-a abatut deja, ori risca sa se apropie de gospodariile lor va disparea in curand, primesc noi vesti de natura sa ii nelinisteasca. Hidrologii au decis prelungirea si, totodata, extingerea avertizarii COD ROSU de inundatii, pana vineri.

Cel mai mare grad de alerta pe harta codurilor de avertizare, cel rosu, se mentine, de miercuri la ora 14, incepand, si pana vineri la ora 14, pe raul Vedea si afluentul sau, Cotmeana, de pe raza judetelor Olt, Teleorman si Arges. De joi dimineata, de la ora 06.00 intra in vigoare Codul rosu si pe raurile din bazinul hidrografic Lotru, din judetul Valcea, informeaza reprezentantii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor. Totodata, incepand de joi, de la ora 03.00, si pana vineri, la ora 06.00, se va institui Cod rosu, avertizare ce vizeaza „scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale severe”, pe unele bazine hidrografice mici din judetele Caras Severin, Mehedinti si Dolj.

Va reamintim ca miercuri, Administratia Nationala de Meteorologie a emis noi avertizari Cod portocaliu si galben de precipitatii abundente, pentru Caras-Severin, Dolj si Mehedinti, respectiv judetele Timis, Hunedoara, Gorj, Valcea si Olt, valabile pana vineri dimineata.

Sursa foto: stiri.ph

143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger