AcasăOldPerchezitii la suspecti de evaziune din comert cu bauturi alcoolice

Perchezitii la suspecti de evaziune din comert cu bauturi alcoolice

Actiune a politistilor mureseni, menita sa probeze suspiciunile pe care le au in privinta savarsirii a mai multor fapte de evaziune fiscala.

Mai exact, au fost facute verificari in cazul mai multor persoane pe care oamenii legii le banuiesc de comiterea unor fapte de evaziune fiscala, in privinta achizitiiilor de bauturi alcoolice, din spatiul intracomunitar (din state ale Uuniunii Europene).

Este vorba despre 17 perchezitii domiciliare, facute, miercuri, de catre politistii mureseni specializati in cercetarea unor fapte de criminalitate economica, atat pe raza judetului respectiv, cat si in Harghita.

Din cercetarile facute pana in acest moment, reprezentantii IPJ Mures precizeaza ca au suspiciuni in cazul a doi barbati, ambii din orasul Targu Mures, despre care banuiesc faptul ca, incepand de anul trecut si pana in decursul anului 2015, ar fi cumparat vin, din state ale UE, pe care apoi l-ar fi vandut unor „unitati de profil de pe raza mai multor judete”, fara, insa, sa inregistreze in acte, in totalitate, nici operatiunile comerciale, si nici cat anume au castigat de pe urma acestora din urma.

Drept urmare, oamenii legii au anuntat, in acelasi comunicat, faptul ca dispus „masura inceperii urmaririi penale fata de cele doua persoane pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala prin omisiunea evidentierii in actele contabile a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate”, urmand ca inspectorii fiscali sa stabileasca exact cuantumul prejudiciului cauzat bugetului de stat.

author avatar
Cristina Stefan
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger