AcasăOldPerchezitii la persoane banuite ca ar fi adus in tara masini de...

Perchezitii la persoane banuite ca ar fi adus in tara masini de lux inchiriate, cu scopul de a le vinde

Actiune de amploare a politistilor bucuresteni, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Instanta Suprema. Oamenii legii au descins, joi, la 14 adrese din Capitala si de pe raza judetului Ilfov. Actiunea vizeaza mai multe persoane suspectate ca ar fi inchiriat masini, in strainatate, pe care apoi le-ar fi adus in tara, cu scopul de a le vinde, fara drept.

Verificarile oamenilor legii se fac intr-o cauza penala, in care se fac cercetari in legatura cu savarsirea unor infractiuni de initiere si constituire a unui grup infractional organizat, aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup, inselaciune si tainuire, dupa cum mentioneaza reprezentantii Ministerului Public, intr-un comunicat.

Oamenii legii au indicii ca, incepand cu vara trecuta, mai exact cu luna iulie, si pana in prezent, „o grupare infractionala ai carei membri se deplasau frecvent in statele membre U.E. in scopul inchirierii unor autovehicule de lux de la societati rent-a-car, pe care le transportau in Romania, in scopul valorificarii pe nedrept a acestora”.

Suspectii sunt banuiti ca ar fi pacalit reprezentantii acestor firme,  cu scopul de a „intra in posesia unor autovehicule cu valoare mare, an de fabricatie 2013-2015, pe care sa le transporte imediat pe teritoriul Romaniei si ulterior a le valorifica in mod fraudulos”.

La perchezitiile de joi au participat reprezentanti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul Furturi de Autovehicule, ai Serviciului de Politie pentru Interventie Rapida, ai Directiei de Investigatii Criminale, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, ai Institutului National de Criminalistica, precum din cadrul Serviciul de Investigatii Criminale, de la Inspectoratul de Politie Judeteana Ilfov.

306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger