AcasăOldPerchezitii la mai multe sedii de firma din trei judete

Perchezitii la mai multe sedii de firma din trei judete

Mai multe adrese de pe raza a trei judete – unul din vestul si celelalte doua din centrul tarii – au fost vizate, miercuri, de o actiune a politistilor locali.

Perchezitiile, cinci la numar, se fac atat la sedii ale unor firme, cat si la locuintele a trei persoane din judetele Bihor, Covasna si Harghita. In cazul acestora din urma planeaza suspiciuni in privinta savarsirii unor fapte de evaziune fiscala,  in privinta vanzarii unor produsealimentare, pe baza de carne, politistii bihoreni precizand ca, astfel, statul ar fi fost prejudiciat cu 600.000 de euro.

Faptele in cauza ar fi fost savarsite, spun oamenii legii, incepand cu luna mai a anului 2013 si pana in aprilie anul trecut. „Reprezentantii a sapte societati comerciale din Italia, Cehia si din judetele Bihor, Covasna si Harghita, sunt banuiti ca ar fi creat circuite financiare fictive de natura sa asigure sustragerea de la plata taxei pe valoare adaugata, aferente comercilizarii unor produse  din carne, achizitionate din spatiul intracomunitar”, se mentioneaza intr-un comunicat al IPJ Bihor.

Pe langa verificairle de pe teren, politistii vor continua cercetarile, de aceasta data la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor, unde vor fi duse persoane vizate de suspiciuni in acest ca, pentru audieri.

author avatar
Cristina Stefan
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger