AcasăOldPerchezitii la camatari, in Arges. Ar fi dat imprumuturi de peste un...

Perchezitii la camatari, in Arges. Ar fi dat imprumuturi de peste un milion de euro, chiar si unor afaceristi

O grupare suspectata de camatarie, din Arges, a intrat in atentia oamenilor legii. Ca urmare, marti s-au facut cercetari la zeci de adrese- sedii ale unor firme, dar si locuintele unor persoane fizice. Perchezitiile vizeaza persoane suspectate de santaj, camatarie, spalare de bani si evaziune fiscala.

Atat politistii din cadrul Directiei de Investigatii Criminale, din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), cat si procurorii DIICOT Arges au participat, marti, la aceste actiuni.

Conform IGPR, au intrat in vizorul oamenilor legii membrii unei grupari infractionale despre care politistii au indicii ca ar fi imprumutat mai multe persoane, cu peste un milion de euro, pretinzand dobanzi cuprinse intre 3% si 10%. Printre acestea, oameni de afaceri locali, aflati la conducerea unor firme, dar si persoane care nu aveau o situatie materiala foarte buna.

„Din cercetari a reiesit ca cei in cauza ar fi derulat activitati economice fictive, pentru acoperirea activitatilor de camatarie, prin intermediul unor societati comerciale unde sunt asociati ori administratori”, precizeaza IGPR, intr-un comunicat.

Odata perchezitiile incheiate, 23 de persoane urmeaza sa fie conduse la audieri, pe baza unor mandate de aducere.

Sursa foto: bacau.net

422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger