AcasăOldPerchezitii la Administratia Cimitirelor din Capitala si la ALPAB, dar si in...

Perchezitii la Administratia Cimitirelor din Capitala si la ALPAB, dar si in alte patru judete

Peste 100 de politisti bucuresteni, coordonati de un procuror de la Parchtul de pe langa Tribunalul Bucuresti, s-au prezentat, joi dimineata, pentru a face perchezitii la doua institutii publice din Capitala, precum si la alte adrese din patru judete –  Ilfov, Dambovita, Buzau si Mehedinti.

Din cate anunta televiziunile de stiri, s-ar face perchezitii la Administratia Cimitirelor din Capitala, precum si despre Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB).

In total, din cate precizeaza Politia Capitalei, se fac 43 de perchezitii atat in Bucuresti, cat si in cele patru judete, la suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani. Odata incheiate perchezitiile, mai multe persoane urmeaza sa fie duse la audieri, pe baza de mandat.

Din cate mentioneaza reprezentantii DGPMB, cercetarile facute pana la aceasta ora indica faptul ca, incepand din 2009 si pana in 2014, „societati comerciale care aveau incheiate contracte cu institutii publice controlate de un numar restrans de persoane, au creat circuite economice si financiare fictive prin inregistrarea contabila si declararea fiscala de achizitii fictive in scopul sustragerii de la plata obligatiilor fiscale”. Din comunicatul respectiv rezulta ca prejudiciul adus statului  se ridica la circa 7 milioane de lei, in timp ce „suma totala rezultata din circuitul de spalare a banilor este de aproximativ 18 milioane de lei„.

306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger