AcasăOldPerchezitii intr-un caz cu 10 milioane de euro prejudiciu. Vizate - firme...

Perchezitii intr-un caz cu 10 milioane de euro prejudiciu. Vizate – firme de constructii

Inca de la primele ore ale zilei, politistii au descins la nu mai putin de 14 adrese de pe raza a cinci judete din tara, pentru a face verificari.

Perchezitiile se fac la firme de constructii, dar si la mai multe persoane fizice, in cazul carora planeaza banuieli privind savarsirea unor ilegalitati de natura financiara, mai precis a unor fapte de evaziune fiscala si spalare de bani, prin care ar fi prejudiciat statul cu peste 10 milioane de euro.

Actiunea se desfasoara in judetele Olt, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Teleorman, existand 22 de suspecti in vizorul reprezentantilor legii, din cate anunta IGPR. Acestia din urma fac verificari atat la sediile sociale, cat si la punctele de lucru ale unor societati comerciale, precum si la locuintele unor persoane fizice, in vederea gasirii unor acte de natura financiar contabila si alte inscrisuri, despre care se banuieste ca ar fi fost utilizate pentru actiunile in cauza.

„Din cercetari a reiesit ca, reprezentantii mai multor firme din domeniul constructiilor, din judetul Caras-Severin, ar fi inregistrat in contabilitate facturi fiscale care atestau efectuarea unor tranzactii comerciale fictive, in scopul diminuarii obligatiilor de plata catre bugetul de stat, cauzand astfel un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro. Reprezentantii firmelor ar fi beneficiat de sprijinul administratorilor unor alte firme, de tip „fantoma”, care ar fi acceptat, in schimbul unor sume de bani, sa puna la dispozitie facturi, chitantiere si stampile, pentru a da aparenta de legalitate tranzactiilor fictive”, se mentioneaza in comunicatul Politiei Romane, din care rezulta ca prin intermediul firmelor implicate, ar fi fost transferate circa 7,5 milioane de euro catre persoanele vizate.

Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române au iesit, asadar, pe teren, alaturi de politisti din cadrul inspectoratelor de politie din cele cinci judete mentionate, avand sprijin de specialitate din partea Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale din IGPR, cat si al SRI, si fiind sub coordonarea Parchetului General. Odata incheiate perchezitiile, nu mai putin de 20 de persoane urmeaza sa fie duse la audieri, pe baza de mandat.

author avatar
eNational
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger