AcasăOldPerchezitii in Timis si Sibiu: 18 mandate de aducere. Suspiciuni de evaziune...

Perchezitii in Timis si Sibiu: 18 mandate de aducere. Suspiciuni de evaziune fiscala

Actiune a politistilor din Timis si a procurorilor DIICOT, miercuri, pe raza judetelor Timis si Sibiu. La aceasta ora se fac perchezitii domiciliare la 14 adrese, la persoane suspectate de evaziune fiscala. Prejudiciul cauzat bugetului de stat e de peste 34.000.000 de lei.

Oamenii legii vor pune in executare 18 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane domiciliate pe raza judetelor Timis, Sibiu si Teleorman, acestea urmand sa fie duse la audieri la sediul DIICOT Timisoara.

La actiunea de miercuri participa atat politisti specializati in combaterea criminalitatii organizate din Timis, cat si procurori din cadrul DIICOT. Sunt perchezitionate 14 locuinte- cinci in Timis si noua in Sibiu. Cercetarile vizeaza destructurarea unei grupari infractionale specializate in evaziune fiscala, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata, precizeaza reprezentantii IGPR.

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate fac cercetari in acest caz inca din luna martie a acestui an. Verificarile vizeaza o grupare condusa de un tanar in varsta de 25 de ani, care ar fi facut tranzactii fictive cu produse petroliere intre societati comerciale fie detinute, fie controlate, operatiuni menite sa se sustraga ori sa ingreuneze posibilele opetatiuni de verficare si control, precizeaza oamenii legii. „Pentru disimularea operatiunilor, ar fi fost introduse, in circuitul comercial, mai multe firme „de tip fantoma”, infiintate si administrate de catre persoane fara bonitate financiara. De asemenea, membrii gruparii ar fi recurs la falsificarea documentelor de insotire/receptie a produselor energetice si la declaratii false cu privire la responsabilitatea juridica pentru marfa livrata, iar sumele de bani rezultate din activitatea ilicita ar fi fost transferate la mai multe societati comerciale nationale si internationale, in scopul disimularii adevaratei proveniente”, se mentioneaza in comunicatul IGPR.

Pana la acest moment, au stabilit politistii, prejudiciul adus statului in acest caz depaseste 34 de milioane de lei.

Sursa foto: citynews.ro

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger