AcasăOldPerchezitii in patru judete, la suspecti de infractiuni in domeniul achizitiilor publice

Perchezitii in patru judete, la suspecti de infractiuni in domeniul achizitiilor publice

Avand suspiciuni in privinta savarsirii unor ilegalitati de natura economica in domeniul achizitiilor publice, oamenii legii au descins, miercuri, la mai multe adrese de pe raza a patru judete, pentru a face verificari la fata locului.

Concret, reprezentantii IGPR precizeaza ca se fac 12 perchezitii, atat in Dolj, judet ai carui  politisti instrumenteaza dosarul in care se fac cercetarile in cauza, precum si in Mehedinti, Olt si Arges. Se verifica tot atatea societati comerciale in cazul carora oamenii legii au banuieli ca ar fi vandut, timp de cativa ani, respectiv in perioada 2010-2013, bunuri si servicii unei institutii doljene, mentioneaza aceeasi sursa, „la preturi supraevaluate”.

Drept urmare, verificarile de miercuri sunt menite sa adune probe in dosarul in care mai multe persoane sunt banuite atat de infractiuni in domeniul achizitiilor publice, cat si de evaziune fiscala, dar si spalare de bani – mai exact ca reprezentantii firmelor in cauza „ar inregistrat in contabilitate operatiuni fictive, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale” fata de stat, in dauna bugetului.

author avatar
Cristina Stefan
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger