AcasăOldPerchezitii in OLT, la domiciliile membrilor unei grupari suspectate de trafic de...

Perchezitii in OLT, la domiciliile membrilor unei grupari suspectate de trafic de persoane

Politistii si procurorii DIICOT au facut, miercuri, o serie de perchezitii, in orasul Caracal, la domiciliile unor suspecti de trafic de persoane. Membrii gruparii ar fi obtinut, din activitatea ilegala de care sunt acuzati, aproximativ 30.000 de euro.

Vizate de cercetarile intreprinse de catre ofiterii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Olt, impreuna cu procurorii DIICOT, au fost locuintele a sapte membri ai unei grupari despre care oamenii legii au indicii ca ar fi exploatat sexual mai multe tinere, recrutate pe raza judetului in cauza. 13 fete, cu varste intre 14 si 18 ani, au fost deja identificate, informeaza reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane.

La actiunea desfasurata miercuri au participat, de asemenea, si luptatori din cadrul Serviciului de Interventie Rapida Olt si agenti ai Politiei municipiului Caracal.

Cazul vizeaza, printre altele, acuzatii de  constituire a unui grup infractional organizat, rele tratamente aplicate minorului, trafic de persoane, trafic de minori si proxenetism.

„Membrii gruparii infractionale sunt banuiti ca, in perioada 2013 – 2014, ar fi recrutat mai multe tinere si minore, de pe raza municipiului Caracal si prin folosirea de violente, amenintari sau profitand de starea de vadita de vulnerabilitate a acestora, le-ar fi determinat sa intretina raporturi sexuale cu diferite persoane de sex masculin, in vederea obtinerii de foloase materiale si banesti”, se precizeaza intr-un comunicat al IGPR.

Indeletnicirile ilegale de care sunt acuzati membrii gruparii in cauza le-ar fi adus venituri de circa 30.000 de euro, sustin politistii, care precizeaza, totodata, ca, in timpul actiunii de miercuri au fost puse in executare nu mai putin de 46 de mandate de aducere. Printre persoanele ce vor fi duse la audieri la DIICOT-Olt se numara si 27 de barbati despre care se crede ca ar fi beneficiat de serviciile tinerelor obligate sa isi vanda trupul pe bani.

Sursa foto: replicaoline.ro

268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger