AcasăOldPerchezitii in Capitala/Afaceristul Burci, in atentia procurorilor

Perchezitii in Capitala/Afaceristul Burci, in atentia procurorilor

Actiune, in aceasta dimineata, a procurorilor Antimafia din cadrul Serviciului Teritorial Olt. S-au facut mai multe perchezitii, atat in Bucuresti, cat si in Caracal.

UPDATE. Procurorii DIICOT au facut o serie de precizari in privinta actiunii din aceasta dimineata, prin intermediul unui comunicat pe care il redam, in cele ce urmeaza, integral:

„Procurorii  Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Olt efectueaza cercetari fata de un numar de 10 suspecti pentru savirsirea infractiunilor de  constituire a unui  grup infractional organizat, spalare de bani, instigare la spalare de bani,  instigare la evaziune fiscala, abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, instigare la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, delapidare cu consecinte deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave, complicitate la delapidare cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

In  cauza exista suspiciunea rezonabila ca incepand cu anul 2006 si pana in prezent membrii grupului infractional au creat un prejudiciu SC R. S.A, prin savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si delapidare, in valoare de 7.099.000 euro si 3.811.756 lei, constand in  introducerea in circuitele comerciale a unor persoane fizice si societati comerciale la care suspectii detineau actiuni sau erau controlate in totalitate de catre persoane apropiate ale acestora.

Suspectii au reciclat diferite sume de bani care proveneau din infractiuni, in cuantum de 18.099.000 euro si 3.811.756 lei, iar prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile si evidentierea in actele contabile sau in alte documente contabile a cheltuielilor care nu au avut la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive au creat un prejudiciu statului roman in suma de  25.646.825 lei.

La data de 27 aprilie 2016 procurorii D.I.I.C.O.T – B.T. Olt impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul au efectuat un numar de 4 perchezitii pe raza municipiului Bucuresti si a localitatilor Chiajna si Corbeanca.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul politistilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt – Serviciul de Investigatii Financiare.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Bucuresti,  luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale – Inspectoratul de Politie Judetean Olt si S.I.A.S. – I.G.P.R.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale”.

–––

Verificarile vizeaza mai multe locuinte, dar si doua sedii de fime, inclusiv redactia ziarului „Adevarul”, din Bucuresti, din cate anunta televiziunile de stiri. In cazul de fata, in vizorul procurorilor au intrat nu mai putin de 9 persoane.

Anchetatorii vorbesc in cazul de fata despre un prejudiciul de 8 milioane de euro si despre suspiciuni de evaziune si delapidare. Potrivit Digi 24, afaceristul Burci, cel care, in toamna anului 2012 a preluat cotidianul „Adevarul”, ar fi fost dus deja de la Bucuresti, la sediul Serviciului Teritorial al DIICOT Olt, pentru a fi audiat.

author avatar
eNational
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger