AcasăOldPerchezitii in Capitala si in sapte judete, la persoane suspectate ca detin...

Perchezitii in Capitala si in sapte judete, la persoane suspectate ca detin ilegal ARME

Oamenii legii au descins, joi, la mai multe adrese din Bucuresti si din sapte judete. Este vorba de persoane banuite ca ar detine ilegal arme neletale, pe care le-ar fi cumparat din strainatate.

Pe langa Capitala, cele 26 de perchezitii au loc si in Constanta, Caras Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinti, Prahova si Teleorman. Actiunea este coordonata de reprezentanti ai Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, si angreneaza atat politisti de la structura amintita, cat si criminalisti si luptatori ai structurilor de interventie de la inspectoratele de politie ale judetelor vizate si ai Politiei Capitalei.

Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase – I.G.P.R. coordoneaza 26 de perchezitii ce se desfasoara in Bucuresti si in 7 judete, la persoane banuite de detinere ilegala de arme supuse autorizarii. De asemenea, politistii efectueaza controale la 12 detinatori de arme pentru verificarea respectarii regimului armelor si munitiilor. „Perchezitiile se desfasoara la locuintele si autovehiculele unor persoane banuite de detinere ilegala de arme neletale supuse autorizarii ce ar fi fost achizitionate din Bulgaria. Din cercetarile efectuate pana in prezent de politistii romani si bulgari au rezultat indicii ca, in cursul ultimelor 12 luni, 116 persoane, de cetatenie romana, ar fi procurat si introdus in tara arme supuse autorizarii, fabricate in Turcia si comercializate de operatori economici din Bulgaria”, se mentioneaza intr-un comunicat al Politiei Romana.

Mai mult, sursa citata precizeaza ca in acest caz se verifica si in ce masura respecta regimul armelor si munitiilor 12 persoane care detin arme, domiciliate pe raza judetelor Prahova, Caras-Severin, Mehedinti si Gorj.

401 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger