AcasăOldPerchezitii in Capitala si doua judete, la suspecti de "creditare deghizata". Peste...

Perchezitii in Capitala si doua judete, la suspecti de „creditare deghizata”. Peste 350 de oameni pacaliti

Zeci de oameni ai legii s-au oprit, inca de luni dimineata, la mai multe adrese de pe raza Capitalei si a judetelor Miercurea Ciuc si Cluj, pentru a face verificari intr-un caz in care sunt suspiciuni in privinta savarsirii unor ilegalitati de natura economica, fapte carora le-ar fi cazut victime peste 300 de oameni, atat din Prahova, cat si din alte judete.

Perchezitiile – opt la numar- vizeaza atat locuintele unor persoane fizice, cat si sediile unor firme. Actiunea este desfasurata de catre reprezentanti ai Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane. La finele perchezitiilor, cinci suspecti vor fi dusi la audieri, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova. De asemenea, alte 50 de persoane urmeaza sa discute cu anchetatorii, in vederea stabilirii „situatiei de fapt”.

In acest caz, IGPR mentioneaza ca exista suspiciuni in privinta savarsirii – de catre un grup infractional- a unor fapte de inselaciune si „desfasurarea unor activitati de creditare specifice institutiilor financiare, fara respectarea prevederilor legale in domeniu”. Prejudiciul estimat pana in prezent in acest caz depaseste 350.000 de lei.

Din comunicatul IGPR reiese faptul ca pana la acest moment, cercetarile facute in aceasta cauza au scos la iveala faptul ca, incepand cu luna iunie si pana in prezent, „cele 5 persoane ar fi indus in eroare peste 350 de persoane, din judetul Prahova si din judetele limitrofe, prin metoda cunoscuta sub denumirea de caritas unguresc. Astfel, cei in cauza, prin folosirea unei societati comerciale infiintate in acest scop, prin intermediul careia incheiau cu victimele asa-zise contracte de asociere in participatiune, s-ar fi angajat fata de acestea sa le acorde imprumuturi financiare in schimbul achitarii unor rate lunare, fara insa ca aceasta activitate de creditare deghizata sa fi fost autorizata de Banca Nationala a Romaniei”.

209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger