AcasăOldPerchezitii in Capitala si Arges la mai multi medici psihiatri, in privinta...

Perchezitii in Capitala si Arges la mai multi medici psihiatri, in privinta unor internari fictive

Mai multe cabinete medicale, precum si locuintele unor specialisti psihiatri au fost luate la puricat in cursul zilei de marti.

Avand autorizatie din partea Tribunalului Bucuresti, politistii din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, sprijiniti de jandarmi si coordonati de procurori, au descins la opt adrese de pe raza Capitalei, dar si a judetului Arges.

Verificarile fac parte din cercetarile pe care procurorii din cadrul Parchetului General le fac intr-o cauza penala ce vizeaza infractiuni de luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals si inselaciune, fapte care ar fi fost savarsite de mai multi medici psihiatri.

Mai precis, din comunicatul Ministerului Public aflam faptul ca „medicii procedau la internarea fictiva a persoanelor interesate carora le eliberau, in schimbul unor sume de bani (cca. 500 lei la fiecare internare), documente medicale care confirmau incadrarea in grad de invaliditate, desi, in realitate, beneficiarii nu sufereau de afectiunile respective”.

Dar si ca, in decursul catorva luni, mai precis din aprilie si pana in iunie acest an, nu mai putin de 288 de persoane ar fi fost internate astfel, in vederea intrunirii criteriilor de incadrare la un anumit grad de invaliditate.

467 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger