AcasăOldPerchezitii in Capitala, Ilfov si Giurgiu. Suspiciuni de evaziune fiscala in domeniul...

Perchezitii in Capitala, Ilfov si Giurgiu. Suspiciuni de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe IT

Actiune a politisitlor, sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Luni dimineata au loc sapte perchezitii la domiciliile unor suspecti, dar si la sediile unor societati comerciale, intr-o cauza vizand suspiciuni de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice. Zece persoane vor fi aduse la audieri.

Politisti din cadrul  Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), dar si de la inspectoratele judetene de politie din Giurgiu si Ilfov, avand suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul IGPR, fac cercetari sapte adrese din Bucuresti, dar si de pe raza judetelor Ilfov si Giurgiu, menite, se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului, sa adune probe pentru probarea activitatii unei grupari specializate in comiterea de infractiuni de evaziune fiscala in domeniul comercializarii de programe informatice.

Reprezentantii IGPR precizeaza ca „in scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor catre bugetul de stat, reprezentantii unei compani producatoare de programe informatice ar fi creat un circuit infractional format din peste 50 de societati comerciale prin care ar fi fost evidentiate tranzactii fictive derulate in perioada 2009-2013, in valoare de aproximativ 10 milioane de euro„. Rezultatele cercetarilor efectuate pana la aceasta data au indicat faptul ca „in contabilitatea producatorului de soft ar fi fost inregistrate achizitii fictive de servicii reprezentand crearea unor programe informatice care in realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste 3 milioane de euro”, precizeaza sursa citata.

10 persoane vor fi aduse la audieri in cursul acestei zile.

Sursa foto: calificativ.ro

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger