AcasăOldPerchezitii in Capitala, Ilfov si Giurgiu, intr-un caz cu un prejudiciu de...

Perchezitii in Capitala, Ilfov si Giurgiu, intr-un caz cu un prejudiciu de circa 10 milioane de lei

In ciuda vremii nefavorabile, oamenii legii din Capitala au iesit pe teren, joi dimineata, pentru a face mai multe perchezitii domiciliare. Verificarile se fac atat in Bucuresti, cat si in doua judete invecinate – Ilfov si Giurgiu, intr-un caz in care politistii au suspiciuni in privinta savarsirii unor fapte de evaziune fiscala, dar si de spalare a banilor.

In total se fac 33 de perchezitii, atat la sedii sociale ale unor persoane asupra carora planeaza astfel de suspiciuni in privinta unor nereguli de natura fiscala, cat si la locuintele acestora.

E important de precizat ca politistii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti concretizeaza aceasta actiune sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, dar si ca mai multe persoane urmeaza sa fie duse la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice al Politiei Capitalei, pe baza de mandat, odata ce verificarile de teren vor fi incheiate.

Din cate reiese dintr-un comunicat al DGPMB, din cercetarile pe care le-au facut pana la aceasta data, politistii Capitalei au ajuns la concluzia ca, incepand cu 2013 si pana anul trecut, „reprezentantii unei societati comerciale cu sediul in Bucuresti, ar fi dispus inregistrarea in evidenta contabila a unor facturi fictive, emise de societati comerciale cu comportament de tip “fantoma”, care atesta, in mod nereal, achizitia unor bunuri sau servicii de la societatile emitente ale documentelor justificative”, si ca astfel bugetul statului ar fi fost prejudiciat cu aproape 10.000.000 lei.

author avatar
Cristina Stefan
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger