AcasăOldPerchezitii in Capitala, Calarasi si Ilfov la suspecti de evaziune

Perchezitii in Capitala, Calarasi si Ilfov la suspecti de evaziune

Politistii calaraseni, sprijiniti de colegii lor din Bucuresti, fac – inca de la primele ore ale zilei de vineri- nu mai putin de 20 de perchezitii la suspecti de evaziune fiscala.

Zece dintre aceste verificari se fac in Bucuresti, opt in Calarasi si restul il judetul limitrof Capitalei, Ilfov. Avand autorizatii de la instanta, politistii se vor opri la locuintele unor persoane asupra carora planeaza banuieli ca, vreme de cateva luni, pe parcursul acestui an, ar fi pagubit statul prin intermediul unor firme de transport, din cate se precizeaza in comunicatul IGPR. Concret, oamenii legii vor sa identifice si sa ridice probe si inscrisuri pe care le-ar putea folosi in documentarea presupusei activitati ilegale.

Totul, spun politistii, in urma inregistrarii in actele contabile ale unor firme de pe raza Capitalei si a celor doua judete- avand ca obiect transporturi pe rute interne si din afara tarii – a unor cheltuieli fictive privind consumul de combustibil. „Din investigatii a rezultat ca, in perioada iunie – noiembrie 2015, prin utilizarea la domiciliu sau in alte spatii a unor sisteme informatice, cei in cauza ar fi emis documente financiar – contabile false, pe care le-ar fi distribuit agentilor economici prin intermediul unor persoane de legatura, cauzand astfel pagube importante bugetului de stat”, mentioneaza IGPR.

Actiunea de vineri a politistilor din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Calarasi este coordonata de reprezentanti ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger