AcasăOldPerchezitii in 6 judete, la suspecti de contrabanda cu tigari. Gruparea infractionala,...

Perchezitii in 6 judete, la suspecti de contrabanda cu tigari. Gruparea infractionala, formata din romani si ucraineni

Oamenii legii fac, miercuri, verificari domiciliare in sase judete, cercetarile vizand destructurarea unei grupari de suspecti care s-ar ocupa cu aducerea in tara si vanzarea unor tigari de contrabanda. Prejudiciul adus statului este de circa 3 milioane de lei, mentioneaza politistii.

Este vorba, informeaza Reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), despre o grupare formata din 40 de membri, atat cetateni romani, cat si ucraineni, despre care oamenii legii au stabilit ca ar fi introdus in tara, din Ucraina, atat anul trecut, cat si in 2014, tigari de contrabanda. Mai mult, „tigarile ar fi fost distribuite en-gross sau en-detail, prin sustragere de la controalele vamale si fara achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului, cu titlu de accize sau T.V.A. Pe parcursul cercetarilor au fost depistate si indisponibilizate peste 600.000 de pachete de tigari de contrabanda”, se mentioneaza in comunicautl IGPR.

S-au facut nu mai putin de 25 de perchezitii domiciliare in sase judete. La actiunea de miercuri au participat politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate din Maramures, precum si procurorii D.I.I.C.O.T din acelasi judet, dar si reprezentanti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj.

Dupa ce vor fi incheiate perchezitiile, oamenii legii vor conduce la audieri, la sediul DIICOT- Maramures, un numar de 40 de persoane.

sursa foto: observatorulph.ro

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger