AcasăOldPerchezitii de amploare. Suspiciuni de evaziune fiscala cu... nuci!

Perchezitii de amploare. Suspiciuni de evaziune fiscala cu… nuci!

O actiune de proportii e in plina desfasurare la aceasta ora. Se fac nu mai putin de 42 de perchezitii atat in Capitala, cat si in 9 judete, intr-un caz putin spus iesit din tipare.

Mai precis, procurorii DIICOT pitesteni, cei care instrumenteaza acest caz, alaturi de politisti judiciari de la Brigada de Combatere a Criminalitaţii Organizate Pitesti, suspecteaza mai multe persoane- romani si turci deopotriva- ca ar fi facut parte dintr-un grup infractional organizat specializat in nereguli fiscale- evaziune, delapidare si spalare de bani.

Verificarile se fac in Bucuresti, dar si in Arges, Buzau, Satu-Mare, Bacau, Neamt, Bistrita-Nasaud, Salaj, Constanta, Dambovita, din cate anunta DIICOT. Reprezentantii legii se vor opri la 4 sedii ale unor institutii publice, dar si la 23 de sedii si puncte de lucru ale unor firme, precum si 15 locuinte ale unor suspecti. Din cate mentioneaza procurorii, in vizorul oamenilor legii au intrat – in cazul de fata- sase cetateni turci si trei romani si sapte suspecti persoane juridice. „In cauza exista suspiciunea rezonabila ca grupul infractional organizat a fost constituit pe patru paliere, pe primul palier aflandu-se doi cetateni turci (initiatorii si liderii grupului grupului) care au avut rolul de a inregistra in contabilitatea societatii comerciale administrate operatiuni comerciale nereale de aprovizionare cu nuca in coaja si miez de nuca, in scopul diminuarii taxei pe valoarea adaugata si impozitului pe profit datorat bugetului de stat”, sustin, printre altele, procurorii Antimafia.

Pe langa perchezitii, in dosarul de fata – in care prejudiciul este estimat la circa 10 milioane de lei- se vor face, miercuri, si audieri. In acest sens, 19 persoane urmeaza sa ajunga sa discute cu procurorii DIICOT, la Pitesti, o parte dintre ei in calitate de martori, altii de suspecti.

265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger