AcasăOldPerchezitii de amploare, la suspecti de ilegalitati cu alcool contrafacut. Prejudiciul depaseste...

Perchezitii de amploare, la suspecti de ilegalitati cu alcool contrafacut. Prejudiciul depaseste 5 milioane de euro

Procurorii si politistii fac, marti, perchezitii in Capitala si mai multe judete ale tarii, la locuintele si sediile unor firme. Actiunea vizeza destructurarea unor grupuri infractionale organizate, suspectate de comiterea de ilegalitati cu alcool contrafacut. Prejudiciul depaseste, sustin oamenii legii, cinci milioane de euro

In acest caz se fac nu mai putin de 110 perchezitii atat domiciliare, cat si la sediile unor societati comerciale de pe raza Bucurestiului, dar si al judetelor Braila, Bacau, Brasov, Constanta, Covasna, Harghita, Mures, Maramures si Tulcea. Cezul vizeaza suspiciuni de evaziune fiscala, producere si detinere de bunuri accizabile in afara unor antrepozite fiscale si spalare de bani, anunta IGPR intr-un comunicat.

La actiunea de amploare participa atat procurori de la  D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Galati, cat si politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Galati, dar si din structurile teritoriale de combatere a criminalitatii organizate – respectiv BCCO Constanta, Bacau, Brasov, Mures si Cluj, dar si inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala si Directiei Generale a Vamilor.

„In urma cercetarilor si investigatiilor efectuate a rezultat ca sase braileni ar fi constituit un grup infractional organizat in vederea determinarii si inlesnirii comiterii de catre alte grupari infractionale organizate a unor infractiuni de evaziune fiscala si producere si detinere de bunuri accizabile in afara unor antrepozite fiscale (…) In urma cercetarilor efectuate au fost identificate nucleele infractionale aflate in diverse zone ale tarii, care s-ar fi aprovizionat de la grupul de firme administrat de membrii grupului infractional din Braila cu importante cantitati de alcool medicinal, pe care ulterior l-ar fi supus procedeelor de „renaturare””, se arata in acelasi comunicat.

Oamenii legii informeaza ca pana la acest moment, prejudiciul in acest caz se ridica la peste cinci milioane de euro. Odata finalizate perchezitiile, peste 150 de persoane vor fi duse la audieri, precizeaza reprezentantii IGPR.

Sursa foto: olt-alert.ro

245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger