AcasăOldPerchezitii de amploare in Dolj. Peste 100 de politisti fac verificari intr-un...

Perchezitii de amploare in Dolj. Peste 100 de politisti fac verificari intr-un caz cu un prejudiciu de 22 milioane de lei

Ziua de miercuri a inceput, pentru peste 100 de politisti doljeni, cu zeci de perchezitii desfasurate pe raza judetului amintit, unele verificari fiind facute in orasul Craiova, restul la domicilii din patru localitati din Dolj.

Concret, vizate de cercetarile pe teren facute de catre politistii din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj – coordonati de procurorii din cadrul Parchetului de pe laga Tribunalul Dolj – sunt adrese din Craiova, dar si din comunele doljene Cosoveni, Farcas, Pielesti si Poiana Mare.

Se fac cercetari domiciliare la suspecti de evaziune fiscala si spalare de bani, ilegalitati despre care politistii au indicii ca ar fi fost comise in domeniul materialelor reciclabile, atat feroase, cat si neferoase, si care ar fi cauzat statului o paguba de circa 22.000.000 de lei.

Din datele anuntate de catre reprezentantii IPJ Dolj, intr-un comunicat, este vorba despre 28 de perchezitii ce se fac la locuintele unor persoane despre care, din cercetarile facute pana la aceasta data, „s-a stabilit ca, in perioada 2011-2014, persoanele banuite ar fi folosit facturi fictive si ar fi inregistrat operatiuni economice nereale”.

Cercetarile continua, insa, si dupa incheierea perchezitiilor domiciliare, cu o runda de audieri. Nu mai putin de 12 persoane urmeaza sa fie duse la politie, pentru a sta de vorba cu oamenii legii, acestia fiind cei care vor stabili, apoi, ce masuri se impun in continuare.

author avatar
Cristina Stefan
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger