AcasăOldPerchezitii de amploare in Capitala si patru judete. Prejudiciul: peste 7 milioane...

Perchezitii de amploare in Capitala si patru judete. Prejudiciul: peste 7 milioane de euro

Ziua de marti a inceput cu o actiune de amploare, la care au participat politisti din Bucuresti si de la inspectoratele din patru judete, cercetarile pe teren vizand persoane suspectate de evaziune fiscala. Prejudiciul in aceste caz depaseste, anunta oamenii legii, sapte milioane de euro.

Mai precis, au fost luate la puricat nu mai putin de 34 de adrese – locuinte, dar si sedii de firma – de pe raza Capitalei si a judetelor Bihor, Ilfov, Dolj si Covasna. La actiunea desfasurata sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) iau parte spolitisti specializati in investigarea unor astfel de ilegalitati de natura economica din cele patru judete.  In total sunt peste 150 de politisti care fac perchezitii in acest dosar penal aflat in instrumentarea politistilor din cadrul IPJ Bihor.

Mai precis, sunt facute verificari la domiciliile, dar si la sediile unor societati comerciale controlate de persoanele asupra carora planeaza banuieli privind savarsirea de infractiuni economice, dupa cum anunta IGPR, intr-un comunicat in care se mentioneaza si faptul ca prejudiciul total cauzat bugetului de stat e de peste 7 milioane de euro.

Oamenii legii au banuieli in cazul a 16 persoane despre care cred ca, in intervalul 2013-2015, „in calitate de reprezentanti legali ai 18 societati comerciale, ar fi format un circuit infractional evazionist, pentru eludarea obligatiilor fiscale”. Mai clar, conform IGPR, persoanele in cauza sunt suspectate ca „ar fi dispus inregistrarea in contabilitatea firmelor controlate mai multe facturi fiscale emise in baza unor operatiuni comerciale fictive de achizitie a unor produse electronice, in valoare totala de peste 35 de milioane de euro, fara a achita obligatiile fiscale si T.V.A.”.

Odata perchezitiile incheiate, 16 persoane vor fi duse la audieri, la politie, pe baza unor mandate, urmand ca dupa discutiile cu oamenii legii, acestia din urma sa decida ce masuri se impun in continuare, in acest caz.

273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger