AcasăOldPerchezitii ale procurorilor, la sediul UNPR. Ce spun reprezentantii partidului condus de...

Perchezitii ale procurorilor, la sediul UNPR. Ce spun reprezentantii partidului condus de Oprea!

Oprea a cedat: pleaca din Senat

Odata ce in prima parte a zilei in spatiul public au aparut informatii in privinta unor perchezitii pe care procurorii anticoruptie le-ar fi facut, in decursul ultimei luni a anului trecut, la sediul Uniunii pentru Progresul Romaniei, ca parte a anchetei care s-ar face in privinta unor fonduri stranse de partidul in cauza, oficialii UNPR au oferit o serie de detalii cu intentii lamuritoare.

Mai clar, reprezentantii partidului condus de Gabriel Oprea, fostul sef al MAI, confirma faptul ca procurorii DNA au facut verificari si ca au venit la sediul formatiunii, pentru a solicita o serie de documente, care le-au si fost puse la dispozitie, si ca a fost vorba despre inscrisuri in privinta unui fond menit sa ajute persoanele afectate de criza financiara. Totodata, uneperistii au facut mai multe precizari in privinta drumului parcurs de sumele stranse in urma donatiilor pentru cauza respectiva, initiativa nefiind una de data recenta, ci de acum aproape sase ani. Mai exact, din cate anunta UNPR, din mai 2010, fiind vorba despre „deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectati de criza financiara”.

„UNPR a lansat, la acel moment, o invitatie catre politicieni, parlamentari, agenti economici si catre toti cei care doreau sa contribuie, sa faca donatii in contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au facut, la randul lor, donatii in cont, din veniturile personale. Ulterior, Ministerul Finantelor Publice (MFP) a deschis un cont de solidaritate cu acelasi scop – diminuarea efectelor crizei economice. UNPR a varsat, in data de 12.10.2010, in contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donatii cu aceasta destinatie. UNPR a pus la dispozitia DNA toate documentele solicitate”, se mentioneaza in comunicatul citat de observator.tv.

Purtatorul de cuvant al DNA a precizat, pentru Europa FM, ca pana la acest moment nu sunt persoane puse sub acuzare in acest dosar.

326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger