AcasăOldPedepse finale marite in dosarul Microsoft: Gh. Stefan, 6 ani de inchisoare

Pedepse finale marite in dosarul Microsoft: Gh. Stefan, 6 ani de inchisoare

Dupa ce ramasesera intr-o prima faza in pronuntare, in urma cu foaste scurta vreme s-a aflat ce au decis magistratii Instantei Supreme in privinta pedepselor dictate inculpatilor din dosarul Microsoft.

UPDATE: Ulterior aflarii sentintelor definitive, o parte a celor patru acuzati au ajuns la politie. Conform televiziunilor de stiri, afaceristul Dumitru s-a predat deja la Politia Ilfov. De asemenea, afaceristul Dorin Cocos ar fi ajuns la Politia Capitalei.

––

Astfel, la aproape doua ore si jumatate de cand se incheiase ultimul termen de judecata, s-a aflat faptul ca pedepsele dictate de Inalta Curte, dupa judecarea apelului, sunt mai mari decat cele dispuse in prima instanta.

Cea mai mare pedeapsa a primit-o fostul primar din Piatra Neamt, Gheorghe Sefan, care va avea de executat 6 ani de inchisoare, dublu fata de condamnarea de doar trei ani dispusa in prima faza. Ii urmeaza afaceristul Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, care a primit 2 ani si patru luni de inchisoare (fata de doi ani cu executare, cat primise in prima instanta).

Totodata, din cate au dispus luni judecatorii Curtii Supreme, fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a primit o pedeapsa de 3 ani de inchisoare, fata de doi ani cu executare, in prima instanta. Totodata, in cazul omului de afaceri Dumitru Nicolae, judecatorii au dispus o pedeaspa de 2 ani si patru luni de inchisoare, in conditiile in care initial a primit un an si jumatate de inchisoare, dar cu suspendare (fiind singurul care nu primise o pedeapsa cu executare-n.r).

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca instanta a dispus si confiscarea unor sume de bani de la cei patru acuzati, in cazul lui Cocos suma fiind de 9 milioane de euro.

Cititi si: S-au anuntat sentintele – in prima instanta- in “dosarul Microsoft”!

285 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger