AcasăOldPatru sefi din Romgaz, sucursala Targu Mures, retinuti de DNA

Patru sefi din Romgaz, sucursala Targu Mures, retinuti de DNA

sursa foto: romgaz.ro

Au intrat in vizorul procurorilor anticoruptie si au fost retinuti pentru 24 de ore pentru aceeasi acuzatie: „abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

sursa foto: romgaz.ro

Este vorba despre patru persoane cu functii de conducere in cadrul Sucursalei Targu Mures a Romgaz, care, din cate precizeaza DNA, joi,  au fost retinute in cursul zilei trecute pentru 24 de ore, urmand ca in decursul zilei de 28 ianuarie sa fie duse in fata instantei. Magistratii Tribunalului Mures vor fi cei care vor stabili daca accepta sau nu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile pe care o formuleaza procurorii in cazul celor patru.

sursa foto: romgaz.ro

Este vorba despre Pantelimon Avram, directorul Sucursalei Targu Mures a SNGN Romgaz, Ioan Stefan, directorul tehnic al aceleiasi sucursale, dar si despre Valentin Mincan, seful Sectiei de Productie si, respectiv Ioan Tiberiu Olaru, seful Serviciului Proiectare din cadrul SNGN Romgaz – Sucursala Targu Mures, din cate rezulta in comunicatul DNA.

Cei patru sunt acuzati ca, in urma cu aproape doi ani, mai precis in primavara lui 2014, „invocand existenta unor presupuse defecte si emanatii de gaze, au hotarat ca o lucrare de deviere a unor conducte de aductiune de la trei sonde, ce trebuia executata de catre o asociere din care facea parte si Primaria Targu Mures, in conditiile construirii unui cartier de locuinte pe raza orasului, sa fie realizata din bugetul propriu al societatii nationale”. Procurorii mai spun ca societatea in cauza a fost prejudiciata cu suma de 146.637 lei.

571 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger