AcasăOldPatru persoane ajung in instanta, in "cazul Gheorghe Ursu"

Patru persoane ajung in instanta, in „cazul Gheorghe Ursu”

„Cazul Ursu” ajunde la Instanta Suprema. Odata ce anchetatorii au finalizat investigatiile in dosarul mortii disidentului Gheorghe Ursu, patru persoane vor fi deferite justitiei, printre ei si un fost ministru.

Astfel, procurorii militari ai Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General au dispus trimiterea in fata magistratilor Curtii Supreme a unui grup de persoane asupra carora planeaza suspiciuni in „cazul Ursu”.

Este vorba despre maiorul in rezerva Marin Parvulescu si despre colonelul in rezerva Vasile Hodis, ambii in calitate de fosti ofiteri in cadrul Directiei a VI-a Cercetari penale din Departamentul Securitatii Statului, ambii acuzati de infractiuni contra umanitatii, dar si despre fostul ministru de Interne George Homostean si despre Tudor Postelnicu, fost sef al Securitatii, ambii fiind vizati de acuzatia de complicitate la savarsirea de infractiuni contra umanitatii, din cate au anuntat, luni, reprezentantii Ministerului Public.

Gheorghe Ursu a fost urmarit de fosta Securitate, gasindu-si sfarsitul dupa indelungi chinuri. Procurorii noteaza in rechizitoriu faptul ca vreme de mai multe luni, incepand cu ianuarie 1085 inginerul Gheorghe Ursu a „facut obiectul urmaririi informative si judiciare pentru acte sau fapte considerate ostile regimului comunist”. A fost arestat pe 21 septembrie 1985 si a sfarsit la mai putin de doua luni, pe 17 noiembrie. Anchetatorii au stabilit faptul ca a fost filat, supus sistematic unor audieri, dar si supus la violente atat fizice, cat si psihice.

sursa foto: telegrafonline.ro

author avatar
Cristina Stefan
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger