AcasăOldParlamentul de la Kiev a adoptat un proiect de lege ce ofera...

Parlamentul de la Kiev a adoptat un proiect de lege ce ofera mai multa autonomie regiunilor proruse din estul Ucrainei

Rada Suprema a adoptat, marti, doua proiecte legislative. Ambele au fost propuse de catre seful statului ucrainean si prevad acordarea unui „statut special”, respectiv o mai mare autonomie pentru cele doua regiuni proruse din estul Ucrainei – Donetk si Lugansk, dar si amnistia in cazul rebelilor implicati in conflictul din zonele amintite.

Cele doua proiecte de lege figurau in acordul privind incetarea focului incheiat de Kiev si separatistii prorusi, in Belarus, pe 5 septembrie, potrivit BBC.

In timp ce proiectul de lege prevede, anunta presa internationala, o autonomie sporita, pe o perioada de trei ani, dar si organizarea de alegeri in cele doua regiuni din estul rusofon al Ucrainei pe 7 decembrie, demersul legislativ privitor la amnistia in cazul rebelilor care au participat la conflictul din Donetk si Lugansk ii exlude, printre altele, pe cei care s-ar face resposabili de tragedia aviatica din iulie, cand un avion Boeing 777 apartinand Malaysia Airlines, cu 298 de oameni la bord, a fost doborat in estul Ucrainei.

107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger