AcasăOldParchetul General cere urmarirea penala a unui fost ministru din perioada comunista

Parchetul General cere urmarirea penala a unui fost ministru din perioada comunista

(foto: b1.ro)

Un fost membru al Guvernului din anii ’70-’80, din perioada comunista, a ajuns in vizorul oamenilor legii, in dosarul in care este anchetata moartea disidentului Gheorghe Ursu.

(foto: b1.ro)

Este vorba fespre fostul sef de la Ministerul de Interne George Homostean. Iar din cate anunta, marti, Ministerul Public, Procurorul general Nitu a formulat, catre Cotroceni, o cerere care il priveste pe Homostean, respectandu-se pasii prevazuti atat de Constitutie, cat si de Legea nr. 115/1999 privind responsabilitatea  ministeriala, republicata. „Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Presedintelui Romaniei formularea cererii de urmarire penala pentru HOMOSTEAN GEORGE, fost ministru de interne, in perioada 04.09.1978 – 03.10.1987, sub aspectul complicitatii la infractiuni contra umanitatii, prevazuta  de art. 48 Cod penal rap. la art. 439 alin. 1 lit. e, g, k din Codul penal”, dupa cum se mentioneaza in comunicatul ministerului.

Cauza in care apare si numele lui Homostean, respectiv cea privind desesul lui Gheorghe Emil Ursu, scriitor si disident anticomunist, este instrumentata de catre procurorii Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Instanta Suprema. Ursu a murit in temnita, stiut fiind fatul ca, in perioada in care a fost intemnitat, a fost torturat.

In varsta de 92 de ani, Homistean este un fost demnitar comunist, care a avut pe langa functia de ministru de Interne si mandat de ambasador al Romaniei in Cehia.

297 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger