AcasăOldParchetul a extins cercetarile in "dosarul Erata"

Parchetul a extins cercetarile in „dosarul Erata”

Joi s-a aflat oficial ca ancheta in dosarul cunoscut in drept „Erata” a fost extinsa. Este vorba despre erata care a consemnat, practic, invalidarea Referendumului din 2012, in privinta suspendarii presedintelui de la acea data, Traian Basescu.

Anuntul a fost facut la o zi dupa ce la sediul Parchetului General a ajuns la audieri insusi presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, magistratul dand declaratii, in calitate de martor, in acest dosar.

Astfel, reprezentantii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si justitie au precizat, joi, intr-un comunicat, faptul ca, incepand de lunea trecuta, mai exact de pe 8 iunie, s-au extins cercetarile in acest dosar „sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals intelectual si uz de fals, prev. de art. 289 alin. 1 si art. 291 Cod penal anterior, cu aplic. art. 5 Cod penal anterior”, in conditiile in care, in septembrie anului trecut, in cauza de fata se dispusese inceperea urmaririi penale cu privire la fapta, asa -numita urmarire penala „in rem”, conform termenilor de specialistate din domeniu.

Totodata, sursa citata mentioneaza ca dosarul penal in cauza – aflat in lucru la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului General- a fost constituit la finele lunii septembrie 2013, in urma unei plangeri penale formulate de o persoana fizica, identificata cu initialele C.C..

140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger