AcasăOldOra Pamantului 2015 (Earth Hour): Se sting luminile, simbolic, la Cotroceni, Guvern,...

Ora Pamantului 2015 (Earth Hour): Se sting luminile, simbolic, la Cotroceni, Guvern, MAI si MAE!

E important sa traim intr-un mediu cat mai sanatos! „Earth Hour/Ora Pamantului”, campania menita sa se atraga atentia asupra necesitatii limitarii consumului de energie, in vederea scaderii poluarii, este marcata in peste 100 de state ale lumii, dar si in Romania.

Ideea demersului cunoscut drept „Earth Hour/Ora Pamantului” a aparut in urma cu opt ani, in Australia. S-a vrut un reminder asupra chestiunii stringente a scaderii gradului de poluare, avand in vedere cantitatea de dioxid de carbon emisa in atmosfera prin procesul de producere a energiei electrice, iar miscarea a deveni cunoscuta in lumea intreaga.

Dupa modelul ultimilor ani, si in 2015, luminile cladirilor ale unor institutii importante din Capitala – dar si din alte localitati din tara – printre ele Cluj sau Oradea- se vor stinge, vreme de 60 de minute, incepand cu ora 20.30, la fel cum se va intampla in alte mii de orase ale lumii.

Astfel, printre institutiile statului care au anuntat ca se raliaza demersului Ora Pamantului („Earth Hour”), si ca vor „stinge lumina”, simbolic, timp de o ora, sambata, incepand cu 20.30, se numara Presedintia, Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne, condus de Gabriel Oprea, dar si cel de Externe, in fruntea caruia se afla diplomatul Bogdan Aurescu.

Asadar, Administratia Prezidentiala a anuntat, intr-un comunicat, faptul ca „se alatura unuia dintre cele mai importante evenimente dedicate protectiei mediului, „Earth Hour – Ora Pamantului”, care pledeaza pentru un mediu inconjurator sanatos și pentru valorificarea eficienta a resurselor existente”, drept urmare, sambata seara, iluminatul Palatului Cotroceni va fi intrerupt, intre orele 20.30 si 21.30.

De asemenea, Palatul Victoria, care a adaposteste sediul Guvernului, nu va fi luminat in intervalul orar amintit, Executivul vrand sa transmita asttfel „un mesaj de sensibilizare fata de problema dioxidului de carbon emis in atmosfera la producerea energiei electrice”.

MAI precizeaza ca „Ministerul Afacerilor Interne sustine si in acest an Campania ”Ora Pamantului”, toate structurile neoperative urmand sa intrerupa iluminatul sambata, 28 martie a.c., intre orele 20.30 – 21.30„, in timp ce reprezentantii MAE confirma, la randul lor, ca vor face acelasi lucru in primul rand in cazul sediului institutiei, dar nu numai. „Ministerul Afacerilor Externe se alatura si in acest an campaniei Ora Pamantului (Earth Hour) si va stinge luminile din cladirile Centralei MAE si ale misiunilor diplomatice sambata, 28 martie 2015, in intervalul 20.30 – 21.30 (ora locala). De asemenea, toti angajatii MAE sunt incurajati sa faca acelasi gest si in locuintele personale„, se precizeaza intr-un mesaj transmis public de catre reprezentantii institutiei conduse de Bogdan Aurescu.

sursa foto: Facebook/Victor Ponta

author avatar
Cristina Stefan
425 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger