AcasăOldOprea si Dusa, in Valcea. MAI: peste1600 pompieri, politisti, jandarmi si trei...

Oprea si Dusa, in Valcea. MAI: peste1600 pompieri, politisti, jandarmi si trei elicoptere intervin in judetele afectate de inundatii!

Ministrii de Interne, Gabriel Oprea, respectiv cel al Apararii, Mircea Dusa, merg marti dupa-amiaza localitatea valceana Vaidaeeni, afectata, in ultimele ore de inundatii.

Reprezentantii Executivului au ales sa mearga in zona respectiva pentur a vedea, la fata locului, cat de grava este situatia, dar si ce masuri se pot lua in vederea sprijinirii locuitorilor ale caror gospodarii sunt sub ape.

Nu doar in Valcea si in Gorj, judete aflate sub avertizare Cod rosu de inundatii, pana marti la ora 23, sunt probleme cauzate de apele iesite din matca, sau de viituri produse ca urmare a ploilor abundente cazute in ultimele ore. Afectate de inundatii sunt alte opt judete – Alba, Arges, Caras Severin, Dambovita, Dolj, Olt, Prahova si Teleorman. In aceste zone actioneaza peste 1.600 de angajati ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, politisti, jandarmi cu peste 400 de mijloace tehnice, pentru salvarea persoanelor afectate, precizeaza reprezentantii Ministerului Administartiei si Internelor, intr-un comunicat remis presei.

Mai mult, trei elicoptere apartinand Inspectoratului General de aviatie al Ministerului de Interne intervin pentru evacuarea persoanelor din localitatile gorjene si valcene afectate de inundatii. Aparatele de zbor au la bord echipaje de salvatori si sunt dotate cu dispozitive speciale pentru aceste actiuni.

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger