AcasăOldOprea propune pedepse mai mari pentru traficantii de migranti

Oprea propune pedepse mai mari pentru traficantii de migranti

Ministerul de Interne a initiat un proiect legislativ ce vizeaza inasprirea sanctiunilor care se aplica in cazul traficantilor de migranti. Demersul  vine chiar in contextul actualei crize a refugiatilor.

Cel care a considerat ca e nevoie de o intarire a cadrului legal existent este vicepremierul pentru securitate nationala, Gabriel Oprea, aflat in fruntea Internelor, minister care a demarat o actiune in acest sens. „Initiativa este un demers de descurajare a celor care racoleaza, calauzesc si transporta persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei”, anunta MAI intr-un comunicat.

Noul proiect de lege prevede, asadar, sanctiuni mai mari pentru astfel de ilegalitati. Spre exemplu, traficul de migranti savarsit in scopul obtinerii unui folos patrimonial sau cand se desfasoara prin mijloace care pun in pericol viata, integritatea sau sanatatea migrantului ori cand acesta este supus la tratamente inumane, s-ar putea sanctiona cu pana la 12 ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi. De asemenea, se are in vedere si cresterea peepsei minime pentru aceasta infractiune, de la trei la cinci ani de detentie.

author avatar
Cristina Stefan
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger