AcasăOldOprea, la inmormantarea lui Gheorghe Ionescu: A fost un politist adevarat. Era...

Oprea, la inmormantarea lui Gheorghe Ionescu: A fost un politist adevarat. Era apreciat de sefi, admirat de colegi

Prezent, alaturi de rude, apropiati, dar si foarte multi politisti de la Rutiera, colegi ai omului legii, in cea mai grea zi pentru familia lui Gheorghe Ionescu, cea a inmormantarii barbatului in varsta de 44 de ani, ministrul Gabriel Oprea l-a descris pe regretatul om al legii drept un profesionist desavarsit.

Vicepremierul a fost prezent, asemeni chestorului Petre Toba, seful Politiei Romane, dar si altor persoane din conducerea institutiei, la ceremonia de inmormantare a politistului de la Brigada Rutiera care a pierit, pe 21 august, dupa aproape trei saptamani de coma, ca urmare a ranilor suferite in urma unui cumplit accident caruia i-a cazut victima, la datorie.

Vizibil afectat, ministrul Gabriel Oprea a evocat, in discursul incarcat de cuvinte frumoase si pline de sensibilitate, pe care l-a sustinut la Ghencea Militar, cimitir in care isi va dormi somnul de veci subinspectorul de politie, personalitatea omului legii disparut dintre cei vii la doar 44 de ani, dupa zeci de ani dedicati profesiei de aparator al legii. „Traim un moment greu pentru Ministerul Afacerilor Interne, pentru Politia Romana, pentru toti colegii, prietenii si apropiatii politistului-erou, subinspectorul Gheorghe Ionescu. Colegul nostru pe care il conducem astazi pe ultimul drum a fost un politist adevarat. Un profesionist care isi facea datoria cu pasiune. Avea 23 de ani experienta in Ministerul de Interne si era unul dintre oamenii cu care ne mandream. Era apreciat de sefi, admirat de colegi, temut de cei certati cu legea”, a subliniat ministrul de Interne.

Seful MAI l-a vizitat de doua ori pe agentul sef la spital, la Floreasca, de cand a fost adus, in stare grava, la primele ore ale zilei de 2 august, dupa ce a fost lovit de masina condusa de un afacerist turc care a refuzat sa opreasca la un control in trafic. de fiecare data a anuntat ca institutia pe care o conduce face tot ce se poate pentru a-l ajuta pe omul legii, dar si familia acestuia. Din pacate, in ciuda eforturilor medicilor, care l-au ingrijit cum au putut mai bine pe politistul Ionescu, agentul sef de la Rutiera a pierit, in dimineata zilei de vineri, in ciuda faptului ca atat apropiatii, cat si colegii si chiar oamenii care au auzit despre acest caz din presa au sperat la o minune. „Pana in ultima clipa am sperat ca viata acestui erou poate fi salvata. (…) Impreuna ne-am rugat in aceste zile si am facut tot ceea ce era omeneste posibil pentru colegul nostru”, a continuat vicepremierul, subliniind insa ca, desi pentru familie nimic nu va putea inlocui pierderea suferita, reprezentantii MAI se vor stradui sa ii fie aproape sotiei politisutlui, Cristina Ionescu, femeia fiind angajata, recent, in cadrul ministerului.

author avatar
Cristina Stefan
311 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger