AcasăOldOmar Hayssam a fost predat Politiei Romane! Bogdan Oprea: "Hayssam e in...

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane! Bogdan Oprea: „Hayssam e in Romania, in arestul Politiei”

Omar Hayssam a fost predat Politiei Romane, vineri dimineata, potrivit declaratiei facute de purtatorul de cuvant al Administratiei prezidentiale, Bogdan Oprea. Presedintele Traian Basescu „multumeste institutiilor si ofiterilor implicati in operatiune”, se arata intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Presedintiei.

Omar Hayssam a fost prins, iar vineri dimineata a ajuns in custodia Politiei Romane, dupa mai bine de cinci ani de la condamnarea sa.

„In dimineata zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Politiei Romane domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea institutiilor statului roman pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak stabilita de instantele romanesti este rezultatul unor activitati complexe desfasurate timp indelungat de institutiile de siguranta nationala ale statului roman.

Administratia Prezidentiala intelege interesul presei pentru acest subiect si dorinta de a cunoaste detalii legate de operatiunea de aducere in tara a domnului Omar Hayssam, dar subliniaza faptul ca detalii suplimentare nu pot fi facute publice.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, multumeste institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta ampla operatiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmarit cu tenacitate sa-l aduca in tara pe domnul Omar Hayssam pentru ispasirea pedepsei”, se arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Purtatorul de cuvant al sefului statului a mai precizat ca Omar Hayssam se afla in acest moment in arestul Politiei Romane: „Omar Hayssam se afla in acest moment pe teritoriul Romaniei, in arestul Politiei. El a fost predat politistilor romani la ora 6.40”.

Omar Hayssam, omul de afaceri sirian cu cetatenie romana, a fost condamnat, in 2007, la 20 de ani de inchisoare pentru acte de terorism in dosarul rapirii a trei jurnalisti romani in Irak, in anul 2005.

Pe 23 noiembrie 2012, Hayssam a fost condamnat definitiv de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la 16 ani de inchisoare, si in dosarul „Volvo Truck”, in care a fost trimis in judecata pentru inselaciune si asociere in vederea savarsirii unei infractiuni, prin care ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de euro.

Alaturi de Hayssam, in acelasi dosar, au mai fost condamnati Omar Mohamad, la pedeapsa de 14 ani inchisoare, si Quasim Essa, la pedeapsa de 16 ani inchisoare.

Foto: ebihoreanul.ro

author avatar
Alina Costache
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger