AcasăOldOfiter din cadrul Politiei Transporturi Constanta, pus sub control judiciar de DNA

Ofiter din cadrul Politiei Transporturi Constanta, pus sub control judiciar de DNA

Pe numele unui subcomisar de politie din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta a fost dispusa, miercuri, de catre reprezentantii DNA – Serviciul Teritorial Constanta, punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar.

Marius Laurentiu Iordache este acuzat de catre procurorii anticoruptie constanteni ca ar fi savarsit infractiuni concurente de instigare la dare de mita si „efectuare operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine de bani şi bunuri necuvenite”.

Procurorii precizeaza, in ordonanta de dispunere a controlului judiciar, ca ofiterul i-ar fi cerut, luna trecuta, unui sofer de camion sa le dea bani unor angajati ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, pentru a scapa de o sanctiune. „La data de 15 septembrie 2014, inculpatul Iordache Marius Laurentiu i-ar fi solicitat unui persoane, sofer pe camion, sa ofere o suma neprecizata de bani unor functionari ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, pentru ca acestia sa nu il sanctioneze contraventional la regimul circulatiei pe drumurile publice. Persoana respectiva s-a conformat solicitarii, insa a fost refuzat de catre agentii constatatori”, se mentioneaza in comunicatul DNA.

De asemenea, procurorii il acuza pe Iordache ca ar fi administrat, in fapt, firma la care sotia sa este administrator si asociat unic, „incalcând regimul incompatibilitatilor in raport cu functia detinuta”.

Sursa foto: observator.ro

262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger