AcasăOldOfiter de politie, retinut de procurori pentru luare de mita

Ofiter de politie, retinut de procurori pentru luare de mita

Ajuns in atentia procurorilor, un tanar ofiter de politie de la Inspectoratul Judetean de Politie Suceava a fost retinut pentru 24 de ore, in ziua in care a fost prins in flagrant, din cate anunta DNA, primind 700 de lei.

Din om al legii, a ajuns in vizorul anchetatorilor. Vizat de cercetari este Flirin Vasile Popescu,  ofiter de politie judiciara in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava – Serviciul de Investigatii Criminale, pe care procurorii din cadrul Serviciului teritorial Suceava il acuza de doua fapte de luare de mita, dar si de trafic de influenta. Marti, procurorii DNA au dispus, pe langa punerea in miscare a actiunii penale pe numele sau, si retinerea lui pentru 24 de ore. Miercuri, politistul va fi dus la instata, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Judecatorii tribunalului Suceava sunt cei care vor decide daca se impune sau nu aceasta masura.

In acelasi dosar mai este cercetata o persoana, insa in libertate, sub control judiciar. Ovidiu Stanescu e acuzat de cumparare de influenta. In cazul sau, masura controlului judiciar a fost luata tot de marti incepand, pe o perioada de 60 de zile.

Va prezentam, in cele ce urmeaza, integral, precizarile procurorilor in privinta celor doi:

„In ordonantele procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 30.04.2015 – 11.12.2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, in calitate de ofiter de politie judiciara in cadrul inspectoratului de politie judetean Suceava – Serviciul de Investigatii Criminale, cu intentie, a pretins, direct si pentru sine, de la o persoana, suma de 1.000 euro si a primit printr-un intermediar suma de 500 euro. Aceste sume de bani au fost pretinse si primite de catre ofiterul de politie in schimbul unui pretins ajutor pe care acesta l-ar fi acordat persoanei respective, ce a avut calitatea de suspect intr-un dosar penal in care inculpatul desfasurase acte de urmarire penala.

In perioada octombrie 2015 – 18 noiembrie 2015, inculpatul Popescu Florin Vasile, in aceeasi calitate, cu intentie, a pretins, in mod direct si pentru sine, de la inculpatul Stanescu Ovidiu suma de 500 de euro, din care a primit efectiv 300 de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra unui judecator din cadrul Tribunalului Suceava – Sectia Penala, investit cu solutionarea unei cauze penale care privea o ruda a cumparatorului de influenta, trimisa in judecata pentru savarsirea unei infractiuni de tentativa de omor.

De asemenea, inculpatul Popescu Florin Vasile a promis ca il va determina pe magistrat, inclusiv prin intermediul a doua persoane, sa adopte o solutie favorabila in acea cauza, respectiv sa dispuna punerea in libertate a persoanei respective sau condamnarea sa la o pedeapsa mai blanda.

Ulterior pronuntarii condamnarii in prima instanta la o pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare, inculpatul Popescu Florin Vasile a pretins, in mod repetat si la date diferite, sume de bani de la inculpatul Stanescu Ovidiu, sub pretextul ca pedeapsa a fost aplicata in cuantum redus ca urmare a interventiilor facute pe langa magistratul respectiv.

In acelasi context, la data de 19 ianuarie 2016, inculpatul Popescu Florin Vasile a fost depistat in flagrant de catre organele de urmarire penala in timp ce primea suma de 700 de lei de la inculpatul Stanescu Ovidiu”.

162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger