AcasăOldOfiter de la Politia Tecuci, retinut. DNA il acuza de abuz in...

Ofiter de la Politia Tecuci, retinut. DNA il acuza de abuz in serviciu

Un comisar de politie din Tecuci a fost retinut pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie. Ofiterul este acuzat de „abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”.

Pe numele lui Mircea Rusua a fost dispusa punerea in miscare a actiunii penale, dar si retinerea pentru 24 de ore, incepand de marti. Conform ordonantei de retinere intocmite in cazul sau, comisarul de politie din cadrul Politiei Municipiului Tecuci este acuzat ca le-ar fi cerut unor subordonati, in afara atributiilor de serviciu,  dar folosind calitatea lor de politisti, sa-i insoteasca un amic, pentru a rezolva o problema de natura personala. „In data de 22 ianuarie 2014, inculpatul Rusu Mircea a dispus in mod nelegal subordonatilor sai, suspectii agent sef adjunct Andrei Viorel – Claudiu si agent sef Dobri Isabel – Lucian, ca, in afara atributiilor de serviciu ale acestora, stabilite pentru ziua respectiva, dar utilizand calitatea lor de politisti (incluzand uniforma si insigna de politist), sa-l insoteasca pe un prieten al sau, in masina pusa la dispozitie de acesta, intr-o comuna din judetul Galati. Suspectii urmau sa-i asigure acestuia „protectia” in rezolvarea unei probleme personale legate de ridicarea de la o banca, a unei sume importante de bani”, precizeaza procurorii DNA, miercuri, intr-un comunicat.

Rusu urmeaza sa fie prezentat magistratilor Tribunalului Galati, in cursul acestei zile, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa foto: desteptarea.ro

903 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger