AcasăOldOdata retinut, consilierul Wigler a fost suspendat din functie. Deciza, luata de...

Odata retinut, consilierul Wigler a fost suspendat din functie. Deciza, luata de Sorin Oprescu

Odata ce a ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie, fiind retinut, joi pentru 24 de ore, Solomon Wigler, pana mai ieri consilier personal al primarului Capitalei, Sorin Oprescu, a ramas fara aceasta functie.

Totul dupa ce seful sau, respectiv primarul Bucurestilor, Sorin Oprescu, a dispus suspendarea sa din posutl de consilier, in conformitate cu legislatia in vigoare, aplicabila in astfel de situatii.

In comunicatul prin intermediul caruia se anunta masura luata in cazul lui Solomon Wigler, remis presei joi in jurul pranzului, reprezentantii primariei Capitalei dau asigurari, totodata, ca sunt decisi sa coopereze din plin, asa cum mentioneaza, de altfel, ca au facut-o deja, cu anchetatorii, raspunzand solicitarilor acestora din urma. „Primaria Municipiului Bucuresti a pus si pune la dispozitia organelor de cercetare toate informatiile, documentele si inscrisurile solicitate de catre acestea”, se mai mentioneaza in documentul citat.

Decizia primarului Sorin Oprescu, precum si precizarile din partea instutitiei in fruntea careia se afla din anul 2008, vin in contextul in care DNA a anuntat, joi, retinerea, pentru 24 de ore, a lui Solomon Wigler, consilier personal al edilului Bucurestilor. Conform procurorilor anticoruptie, Wigler este cercetat pentru trafic de influenta in forma continuata, mai precis pentru cinci astfel de fapte. De asemenea, DNA mentioneaza ca Wigker ar fi fost prins in flagrant, in cursul zilei trecute, primind mita, o suma in euro, de la un om de afaceri.

author avatar
Cristina Stefan
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger