AcasăOldO cunoscuta institutie de invatamant superior din Capitala, vizata de perchezitii

O cunoscuta institutie de invatamant superior din Capitala, vizata de perchezitii

Politistii au facut nu mai putin de 32 de perchezitii, marti, atat pe raza Capitalei, cat si a judetelor Prahova, Giurgiu si Damvbovita. Cercetarile sunt menite sa probeze, mentioneaza oamenii legii, suspiciunile avute in cazul reprezentantilor unei institutii de invatamant superior din Bucuresti, banuiti ca ca ar fi incalcat legea in cazul atribuirii unor contracte de achizitii publice.

Potrivit televiziunilor de stiri, ar fi vorba de perchezitii facute la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, din Capitala. La finele verficarilor, sase persoane urmeaza sa fie conduse la audieri, pe baza de mandat de aducere.

Mai precis, oamenii legii au suspiciuni conform carora reprezentantii institutiei de invatamant in cauza ar fi comis acte de coruptie, in atribuirea unor contracte de achizitii publice, mai precis ca ar fi facut acest lucru „prin incredintare directa ori prin procedura simplificata de cerere de oferte, acelorasi operatori economici, aflati in cercurile lor de interese”, anunta reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) intr-un comunicat. Ca urmare, mentioneaza aceeasi sursa, „achizitiile publice ar fi fost atribuite fara concurenta si transparenta si fara a fi respectat principiul eficientei utilizarii fondurilor alocate si cel al tratamentului egal intre operatorii economici”.

La perchezitiile care se fac ca parte a verificarilor facute intr-un dosar penal aflat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului General si au participat zeci de politisti de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IGPR, dar si de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB), precum si de la Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale (SIAS) si de la Institutul National de Criminalistica, din cadrul IGPR.

82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger