AcasăOldNou caz de sindrom hemolitic-uremic, de aceasta data la un copil din...

Nou caz de sindrom hemolitic-uremic, de aceasta data la un copil din Bacau

UPDATE: Suspiciunile de SHU in privinta copilului din Bacau- o fetita in varsta de un an si o luna- nu sunt confirmate de primele teste la care a fost supusa micuta. A anuntat-o, intr-o prima faza, specialistul Balgradean, de la „Marie Curie”, intr-o conferinta, sambata, iar ulterior si Ministerul Sanatatii, intr-o informare. „In cursul serii de ieri  DSP Bacau a raportat ,in cadrul sistemului de raportare zilnica instituit de INSP, un caz suspect de SHU. In acest caz, DSP Bacau a demarat deja ancheta epidemiologica. Este vorba despre un copil  in varsta de 1 an si o luna, de sex feminin, cu debut diareic in urma cu doua saptamani, la care datele clinice si examenele de laborator infirma in momentul de fata un SHU”, se mentioneaza, sambata, intr-un comunicat al MS.

Mentionam ca seara trecuta, ministerul anuntase „aparitia in ziua de vineri a unui caz de sindrom hemolitic uremic (SHU) la Spitalul Judetean din Bacau, copilul fiind ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Iasi”.

–––

Situatia si asa ingrijoratoare a cazurilor copiilor din Arges care au ajuns in grija specialistilor din Capitala, in ultimele circa doua saptamani, cu sindrom hemolitic-uremic, devine cu atat mai serioasa, cu cat seara trecuta s-a anuntat, din directia Ministerului Sanatatii, ca un bebelus din orasul Bacau are o problema similara.

Copilul are un an si a ajuns vineri la Spitalul Judetean din Bacau. De la unitatea la care a fost internat initial, copilul a fost transferat, in decursul serii trecute, in jurul orei 20, la Iasi, la Spitalul de Pediatrie, unde a fost internat pe sectia de Nefrologie.

Din primele date raportate Ministerului de catre reprezentantii Direcitiei de Sanatate Publica din Bacau, micutul a avut primele manifestari ale bolii diareice acute inca de acum aproape doua saptamani, respectiv din 4 februarie. Iar medicii au decis sa ii dea un tratament cu antibiotice, timp de trei zile, fara sa fie internat. Initial, tratamentul a avut o evolutie favorabila, se mentioneaza in comunicatul MS, insa starea de sanatate a copilului s-a inrautatit joi, pe 18 februarie.

Cauzele care au dus la imbolnavirea micutului se spera sa fie aflate in urma unei investigatii epidemiologice care a fost inceputa deja.

Va reamintim ca tot vineri, zi in care atat premierul Ciolos, cat si ministrul Sanatatii Achimas-Cadariu au fost la spitalul din Pitesti, pentru a sta de vorba cu medicii in privinta acestei situatii, din cei sapte copii cu sindrom hemolitic-uremic ramasi in grija doctorilor de la „Marie Curie”, fostul spital Budimex din Capitala, patru erau internati pe sectia de Nefrologie, in timp ce alti trei erau la Terapie Intensiva, medicii parand sa fie optimisti in privinta evolutiei starii lor.

author avatar
Cristina Stefan
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger