AcasăOldNoi informatii despre starea ranitilor de la Universitar si Spitalul de Arsi

Noi informatii despre starea ranitilor de la Universitar si Spitalul de Arsi

Unii se lupta sa traiasca, altii, care sunt in stare mai putin grava, se straduiesc sa isi revina cat mai curand. In tot acest timp, specialistii ii monitorizeaza in permanenta, incercand sa le aline durerile cumplite – avand in vedere ca majoritatea au arsuri pe maini, dar si pe fata si pe spate.

Conform celor mai recente date prezentate de catre reprezentanti ai celor unitati spitalicesti de urgenta din Capitala – Universitar si Spitalul de Arsi de pe calea Grivitei – in care se afla cateva zeci de raniti adusi din clubul cuprins, vineri seara tarziu, de un incendiu puteric, la Spitalul Universitar din cei 19 pacienti, 13 sunt la terapie intensiva. Noua dintre ei sunt in stare foarte grava. „9 sunt cei critici a caror evolutie este stationara, un pacient a fost traheotomizat, dar era o operatie oarecum prevazuta, avand in vedere arsurile, au mai fost admisi patru pacienti in Terapie Intensiva”, a anuntat un reprezentant al acestei unitati spitalicesti, adaugand ca acestia din urma sunt constieni si ca nu sunt intubati. In schimb, pacientii in stare critica sunt sustinuti de aparate atat la nivel curculator, cat si respirator.

La Spitalul de Arsi in schimb, sase pacienti au fost deja operati, inca de dimineata, a mentionat dr. Cristian Nitescu, directorul medical al unitatii medicale. Alte opt persoane urmeaza sa fie duse in salile de operatie, pentru interventii chirurgicale.  Despre alti 13 pacienti, medicul a mentionat ca sunt „ceva mai bine”, dar ca si ei vor vea nevoie de operatii, indeosebi la maini.

Va amintim ca bilantul tragediei din Colectiv este de 30 de morti si peste 180 de raniti – din randul acestora din urma in jur de 130 de persoane sunt in continuare internate, starea a aroximativ 90 dintre ele fiind, conform specialistilor, grava si critica.

author avatar
Cristina Stefan
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger