AcasăOldNoi informatii despre starea ranitilor de la Spitalul Militar: sase pacienti in...

Noi informatii despre starea ranitilor de la Spitalul Militar: sase pacienti in stare critica

Specialistii continua monitorizarea si eforturile pentru a-i ajuta pe ranitii din dezastrul care a afectat clubul Colectiv.

Cat priveste starea ranitilor aflati in grija medicilor de la Spitalul Militar, marti dimineata, din cele mai recente informatii care au venit din directia unitatii medicale respective, reiese faptul ca, din cele 11 persoane care au fost tratate pana acum la Terapie Intensiva, dupa incendiul din clubul Colactiv, in aceasta sectie au mai ramas doar 8 pacienti.

Sase dintre acestia sunt, insa, in stare critica, mentioneaza medicii, unul dintre ei fiind intubat. „Cinci dintre ei prezinta arsuri de cai respiratorii superioare si se afla in diferite stadii de evolutie”, a precizat seful sectiei de Terapie Intensiva de la Militar, amintind, insa, ca exista riscul aparitiei unor complicatii de natura infectioasa, dar si digestiva sau renala, medicul amintind ca „pacientul ars fiind unul din cei mai sensibili care pot fi in terapie intensiva”.

De asemenea, sefa unitatii medicale, dr. Florentina Ionita Radu, a mentionat ca, in cazul pacientului intubat, specialistii au constata ca starea lui este „putin mai buna” si ca se incearca detubarea lui, in cursul acestei zile.

Totodata, medicul Ionita a explicat faptul ca pe la apatul fiecarui pacient trec zilnic membrii unei echipe mixte formate din cate un specialist ORL, un oftalmolog, dar si un medic psiholog si pneumolog. Dar si ca, mai nou s-a inceput consilierea psihologica si a pacientilor, pana in prezent specialistii venind doar in sprijinul rudelor victimelor, avand in vedere ca acestea din urma au avut de depasit o prima etapa – extrem de importanta- in vederea stabilizarii si a recuperarii lor, din punct de vedere medical.

Din pacate, insa, marti dimineata s-a aflat ca o alta victima a murit, la un spital din Bucuresti. Este vorba despre o tanara care a pierit la primele ore ale zilei, la Spitalul Pantelimon. Bilantul deceselor a ajuns la 32. In tot acest timp, peste 130 de persoane raman internate in 11 unitati spitalicesit de urgenta din Capitala. Starea a peste 80 dintre ele se mentine grava, anunta specialistii.

sursa foto: b1.ro

author avatar
Cristina Stefan
515 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger