AcasăOldNoi informatii cutremuratoare din avionul groazei: "Deschide usa, pentru numele lui Dumnezeu!"

Noi informatii cutremuratoare din avionul groazei: „Deschide usa, pentru numele lui Dumnezeu!”

Cu fiecare zi care trece, ancheta menita sa scoata la lumina motivele ce au dus la prabusirea avionului apartinand Germanwings, care avea 150 de oameni la bord in momentul in care s-a izbit de un masiv din Alpi, devine mai cutremuratoare.

Informatiile care apar despre Andreas Lubitz, dar si despre ultimele momente ale pasagerilor si membrilor echipajului condus catre moarte, pare-se, chiar de catre copilot, sunt si mai greu de privit sau, dupa caz, de ascultat.

Pana recent opinia publica a aflat, cu groaza, marturia unei foste iubite a tanarului copilot, ea insasi lucrand in acelasi domeniu, ca stewardesa, care a povestit ca Lubitz isi spusese, anul trecut, ca are de gand sa faca ceva care o sa „schimbe sistemul”, iar numele lui sa ramana in istorie, dar si faptul ca germanul in varsta de 28 de ani ar fi avut, pe langa tulburari depresive si grave probleme de vedere, care, odata ajunse la urechile superiorilor, l-ar fi impiedicat sa isi mai continue meseria. De aceasta data, cotidianul Build publica, duminica, inregistrari ale ultimelor discutii dintre pilotul aeronavei (al carui nume nu a fost facut public pana acum-n.r) si cel care ar fi trebuit sa ii fie mana dreapta, pana ce aeronava ar fi aterizat la Dusseldorf.

Din franturile respective de dialog reiese, initial, ca aceasta calatorie parea a fi ca oricare alta, dar si ca a luat, brusc, o turnura bizara. Si, mai ales, cat de mult s-a straduit comandantul sa reintre in cabina aeronavei, pe care o parasise cu doar cateva minute in urma, pentru a merge la toaleta. A incercat sa introduca acel cod de acces, dar cum copilotul se blocase inauntru, comandantul s-a straduit sa il convinga cu vorba buna pe colegul sau sa ii deschida usa. N-a fost chip sa-l faca sa inteleaga.

„Deshide nenorocita asta de usa”, „deschide usa, pentru numele lui Dumnezeu!” – sunt frazele pe care publicatia germana, preluanta de „Daily Mail”, i le atribuie pilotului cursei incheiate tragic, conform inregistrarilor continute de cutia neagra recuperata de la locul tragediei.

Se intelege ca acest comandant al aeronavei Airbus A 320, apartinand Germanwings -si in care se aflau 150 de suflete, sase membri ai echipajului si restul pasageri, printre acestia din urma elevi, parinti, dar si o mama cu bebelusul ei in varsta de doar sapte luni -l-a implorat minute in sir pe Andreas sa il lase sa intre, sa ajunga la mansa, mai ales cand alarmele de la bord au inceput sa se declanseze si sa sune a pericol.

In zadar a incercat pilotul sa obtina un raspuns. In disperare, pilotul a vrut sa sparga usa cabinei, cu un obiect dur. N-a fost chip sa reuseasca. In urmatoarele momente, probabil ca pilotul, aviator experimentat, a si inteles ca iminentul final al calatoriei lor. Aeronava s-a izbit de munte, ucigandu-i pe loc pe toti cei 150 de oameni aflati in interior.

sursa foto: Facebook

author avatar
Cristina Stefan
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger