AcasăOldNoi detalii despre atacul din sud-estul Frantei

Noi detalii despre atacul din sud-estul Frantei

Amanunte greu de imaginat ies la iveala, pe masura ce ancheta deschisa la uzina din Grenoble, care, in dimineata zilei de vineri, a cazut tinta unui atac pus in practica de doi indivizi, e in plina desfasurare. De altfel, Francois Hollande a confirmat cele mai sumbre temeri, anuntand ca atacul a fost unul terorist.

Din cate se pare, autorii atacului produs la circa 400 de kilometri de capitala Frantei, si la doar 30 de kiloemtri de orasul Lion, ar fi avut de gand sa arunce uzina in aer si sa produca o explozie de proportii. Insusi seful statului francez, care a facut o declaratie publica la scurta vreme dupa ce s-a aflat despre incidentul soldat cu un mort (o persoana gasita decapitata-n.r) si doi raniti, ca este vorba despre un „atac de natura terorista”, despre care se stia, la momentul respectiv, e ca a fost „comis de o persoana, probabil insotita de o alta”.

De altfel, insusi liderul de la Paris a confirmat sursa exploziilor. Mai precis, s-a aflat faptul ca indivizii au intrat cu masina in rezervoare de gaz, producand deflagratiile despre care s-a aflat, pe parcursul zilei, in masura in care evenimentul a fost amplu mediatizat.

Atacul a fost stavilit gratie interventiei unui pompier curajos care, dand dovada de foarte multa tarie, dar si de spirit de sacrificiu, l-a oprit pe unul dintre suspecti sa intre cu masina intr-un rezervor si sa provoace o deflagratie devastatoare. Insusi ministrul francez de Interne a anuntat ca unul dintre autorii atacului a fost prins si imobilizat la fata locului, de catre reprezentantul echipei de interventii in caz de urgenta.

author avatar
Cristina Stefan
457 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger